to pismo je grozilno pismo. Sicer vam ne bom j. m., ker ste za kaj takega moralno prenizki. Pa vendar ne morem mimo dejstva, da ste državni funkcionar in sem se primoran z vami ukvarjati. Eden od razlogov, zakaj vas imam za moralno podlega je, da niste sposobni preproste človeške geste. Ne držite obljube. Poleti ste namreč obljubili, da nas ne boste pustili na cedilu. Sem uporabnik osebne asistence. Projekt NEODVISNO ŽIVLJENJE HENDIKEPIRANIH se financira tudi iz državne blagajne. Država se preko vaših odločitev g. Minister do nas vede, kot da nam je do sedaj delala uslugo, ko je sofinancirala projekt, s katerim je bilo zagotovljeno naše samostojno življenje.

Samostojnost hendikepiranih ste skupaj z nekaterimi invalidskimi funkcionarji imeli za luksuz. Ne, ne, gospod minister, naša življenja niso luksuz. Vaše pa je. Da je to res, se vidi iz dveh izhodišč. To, da ste politik in to, da si zmorete privoščiti delanje sranja ljudem, ki o življenju, dostojanstvu in dolžnosti vedo več kot veste o tem vi. Zagotovo pa veliko veste o tem, kako ponižno prenašati nezadovoljstvo državljanov, da si nagrebete nekaj beličev. In vaša plača ni majhna. Za to, da ste neodgovorni je prav gotovo visoka. Neodgovorni ste, ker se z ljudmi igrate. Jaz se z njimi igram brezplačno npr. Ker nisem funkcionar, si to kdaj privoščim. A prav to gotovo ni. Neodgovorni ste tudi, ker nikomur ne odgovarjate za odločitev, ki lahko v naših življenjih pusti trajne posledice.

Da dostojnost, samostojnost in enake možnosti niso luksuz, kot verjamete, se prepričate z branjem Ustave RS. Če imate morda vseeno prepričanje, da imate premajhno plačo, da bi si Ustavo RS kupili in ste kot revež na robu obstoja, si jo lahko izposodite v knjižnici. Ljubljana jih ima kar nekaj. Če vas pa boli noga, vam jo bo prav gotovo pripravljen posoditi vaš kolega Minister za pravosodje. Le svoji tajnici zapovejte, da ga kontaktira in gre ponjo. V Ustavi g. Minister piše, da je zgoraj našteto pravica, pravica, g. Minister in ne luksuz. Država jih je dolžna (za)ščiti. Vi pa se iz ustavnih pravic delate norca. In če se delate norca iz Ustave RS, morda ne bi smeli več imeti slovenskega državljanstva.

Obljubil sem grožnjo. Državi RS grozim s tožbo za nespoštovanje osnovnih človekovih pravic in za gmotno ter duševno škodo, nastalo zaradi državnega varčevanja na način, ki jemlje še posebej fizično hendikepiranim možnost za življenje. Če tožbo dobimo, bo država kar nekaj denarja namenila za odškodnine. Za vas g. Minister bomo pa takrat zares predlagali za odvzem državljanstva RS. Zato nam s svojimi odločitvami na nek način delate celo uslugo.

Zares socialno ogroženi smo tisti, ki živimo v neprofitnih stanovanjih s socialnimi denarnimi transferji. Če poudarimo še to, da za vsak dan potrebujemo fizično pomoč drugih ljudi, vi pa s svojimi gestami in odločitvami natanko to odvzemate, potem je edini možen zaključek, da nas ovirate, da sploh živimo. V končni fazi, če imate luksuz vi, ki vas hranijo državljani in državljanke, zato da jih greste »zajebavat«, zakaj ne bi mogli imeti luksuza tudi tisti, ki smo zgledni državljani, ki nam je mar za soseda.

Več vam pa ne povem. Pa lep pozdrav.

Andrej J. Jug

Ljubljana, torek, 18. december 2012.

P.S.:

Naj me vrag, če se bom pustil takim bizgecem.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži