Rok Kralj

Po izobrazbi sem ekonomist, po poklicu pa srednješolski učitelj. Najbolj me zanima iskanje novih družbeno-ekonomskih poti, po katerih bi se lahko izvlekli iz globoke krize, v katero smo prav tako globoko zabredli. Najbolj obetajoča je, po mojem mnenju, pot medsebojne delitve.

Pred kratkim, 12. marca 2015, je bil ameriški predsednik Obama gost TV showa Jimmya Kimmla. Med drugim ga je Kimmel spraševal, kako dobro pozna arhive o NLP-jih in skrivnostnem območju 51 (Area 51). Predsednik Obama je več kot enkrat odgovoril, da ne sme ničesar razkriti (“I can´t reveal anything.”).

Le mesec dni prej je Obamov svetovalec John Podesta dejal, da je njegova ‘največja napaka’, da ni zagotovil objave arhivov o NLP-jih (Obama aide John Podesta says ‘biggest failure’ was not securing the disclosure of UFO files).

Leta 2012 je tudi ruski premier Medvedev spregovoril o obiskih zunajzemeljskih bitij (Has Russian Prime Minister Confirmed Aliens?). Na koncu intervjuja je novinarki dejal, da si je vse ostalo mogoče ogledati v filmu Možje v črnem (Men in Black). Čeprav so mnogi to vzeli kot šalo, pa ima prav takšen naslov tudi ruski dokumentarec o NLP-jih.

Leta 1981 je takratni ameriški predsednik Ronald Regan po ogledu Spilbergovega filma E.T. dejal, da številni v dvorani točno vedo, “da je vse na filmskem platnu absolutno resnično” (The Day You Have Been Waiting For – Disclosure).

Tudi njegov sovjetski kolega Mihail Gorbačov je leta 1990 izjavil: “Fenomen NLP-jev je realen. Vem, da obstajajo znanstvene organizacije, ki proučujejo to zadevo. S tem se je potrebno ukvarjati z vso resnostjo." Poleg tega je na voljo še cela kopica izjav astronavtov in pilotov o bližnjih srečanjih z NLP-ji (glej UFO Information Summary).

Česa javnost ne sme vedeti? Zakaj so predsedniki in njihovi svetovalci tako skrivnostni? Morda imajo informacije, ki jih ostali nimamo? V zadnjem času je vsaj del teh arhivov različnih držav o NLP-jih že dostopen javnosti - Countries Releasing UFO Information.

A navkljub vsemu je večina svetovnih medijev še vedno tiho. Namesto resničnih zgodb, dokumentov in pričevanj o nenevarnih izvenzemeljskih obiskovalcih, nas posiljujejo z bebavimi hollywoodskimi filmi, kjer Zemljo vedno znova napadajo zlobni hrošči, žužki, gosenice in drugi stvori, ki upravljajo najsodobnejšo morilsko tehnologijo. In zemeljski junaki jih vedno znova “prebutajo”. Smo res bebci ali nas samo imajo za take?

“Poplava” pričevanj

Na srečo danes sodobne tehnologije povprečnemu Zemljanu omogočajo, da slika ali snema ter objavlja karkoli pač želi. In v zadnjih letih je na družbenih omrežjih (You Tube, Facebook itd.) objavljeno na tisoče in tisoče posnetkov različnih objektov, ki jim ne moremo pripisati zemeljskega izvora. Morda so med njimi tudi ponaredki, a kar zamahniti z roko, da je vse to čisti nesmisel, tudi ne bi smeli. Naj naštejemo samo nekaj virov:

Latest UFO Sightings

UFO Sightings Daily

UFO News - Latest UFO Sightings

UFO Evidence

The Disclosure Project

Share International

Share International Slovenija

UFOs Declassified - S01E01 - Black Triangle (2015) (dokumentarec)

Aliens exist on the moon 2015 (dokumentarec)

Can not deny the existence of UFOs in the world 2015 (dokumentarec) itd.

Omejeno znanje in zaznavanje

Ljudje smo nekoč le stežka sprejeli, da nismo v središču vesolja in kar nekaj ljudi je za to umrlo, tudi na grmadah. Danes navkljub številnim pričevanjem in dokazom (ponovno) težko sprejemamo, da nas morda obiskujejo številni izvenzemeljski obiskovalci, ki nam očitno niso nevarni. Morda smo navkljub velikim dosežkom znanosti še vedno dokaj skromno razvita vrsta, z omejenim znanjem in zaznavanjem.

Vprašanja NLP-jev se ne smemo lotiti na način “verjamem - ne verjamem”, temveč s preprosto človeško radovednostjo, z vprašanji: kdo, kaj, zakaj, kje, kako. Takšna vprašanja radi postavljajo majhni otroci in veliki znanstveniki.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži