Rok Kralj

Po izobrazbi sem ekonomist, po poklicu pa srednješolski učitelj. Najbolj me zanima iskanje novih družbeno-ekonomskih poti, po katerih bi se lahko izvlekli iz globoke krize, v katero smo prav tako globoko zabredli. Najbolj obetajoča je, po mojem mnenju, pot medsebojne delitve.

Premier Cipras poudarja, da se Grki borijo za evropska načela demokracije, solidarnosti, enakosti in medsebojnega spoštovanja. “Ta načela pa ne temeljijo na izsiljevanju in ultimatih.” (Reuters)

Naš zunanji minister Erjavec pa je o grškem boju za dostojanstvo svojih državljanov (intervju v Mladini, 26. 6. 2015, str. 27) povedal tole: “Zato se ne strinjam, da svoj ponos ohranjajo, ko se postavljajo po robu nareku, zlasti finančnih trgov, ECB in evropske komisije.”

Vam je jasno, kaj govori Erjavec. Grki se postavljajo po robu nareku finančnih elit. Torej samo Grki. Vsi drugi delajo po nareku finančnih trgov, ECB in evropske komisije. Tudi slovenska politika.

Politiki so bili izvoljeni s strani ljudstva, delajo pa po nareku finančnih elit. Zato premier Cipras govori pošteno, ko pravi, da se bori za evropska načela demokracije, solidarnosti, enakosti in medsebojnega spoštovanja.

Finančne elite ne želijo pomagati Grkom, pač pa zlomiti demokratično politiko in prizadevanje za blaginjo ljudi. Čeprav Sirizi pravijo skrajna levica, je v resnici edina vladajoča politična sila, ki se bori za dostojanstvo svojih državljanov.

Finančne elite so totalitarna sila, ki želijo ohraniti sistem gromozanskih dolgov in komercialicije družbe, kar jim omogoča obvladovanje večine svetovnih držav in izkoriščanje njihove poceni delovne sile ter naravnih virov.

Če danes iščete zlo ali hudiča (če vam je ta izraz bliže), ga najdete v “nareku finančnih trgov, ECB in evropske komisije”. Kako pa lahko drugače poimenujete “politiko”, ki želi že tako revnim odvzeti ša tisto malo kar imajo.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži