Rok Kralj

Po izobrazbi sem ekonomist, po poklicu pa srednješolski učitelj. Najbolj me zanima iskanje novih družbeno-ekonomskih poti, po katerih bi se lahko izvlekli iz globoke krize, v katero smo prav tako globoko zabredli. Najbolj obetajoča je, po mojem mnenju, pot medsebojne delitve.

Končno država, ki je dala nori evropski finančni politiki, ki jo pooseblja zloglasna trojka (Evropska centralna banka, Evropska komisija, Mednarodni denarni sklad), košarico. Ciprski parlament je danes (19. 3. 2013) zavrnil evropsko “pomoč”, ki zahteva zaplembo dela bančnih vlog oziroma depozitov.

Seveda bodo zdaj po Ciprčanih udarili z vsemi (finančnimi) topovi. A vendarle smo lahko veseli. Končno se je našel nekdo, ki še ima nekaj razuma in ki si upa reči NE. Kajti finančniki, ki so očitno prevzeli evropsko politiko v svoje roke, želijo s “politiko pomoči” uničiti suverenost držav in iz njih ustvariti finančne protektorate.

Medtem, ko še vedno razpravljamo o levi in desni politiki, pa prava barva politike postaja siva. Siva je sinonim za bančnike v sivih oblačilih, hkrati pa za za sivo politiko (podobno kot govorimo o nelegalni sivi ekonomiji), kar pomeni, da nam vladajo nikoli izvoljeni ljudje (ste že slišali za izvoljenega bankirja). Njihovi ukrepi se sprejemajo za tesno zaprtimi vrati velikih finančnih institucij.

Ciprčani so naredili velik korak in čeprav ga bodo drago plačali, je to veliko sporočilo parlamentarcem v drugih državah, tudi Sloveniji, da se lahko odločijo tudi drugače, kot jim narekujejo velike finančne institucije.

Torej, Živel Ciper!


Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži