Slovenska filantropija med 23. in 29. majem 2022 že tradicionalno organizira 23. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je PRAZNOVANJE prostovoljstva in prostovoljskih organizacij, ZAHVALA prostovoljcem za njihovo udejstvovanje in ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva. V ta namen bodo potekali po Sloveniji različni dogodki.

https://www.filantropija.org/2022/05/04/23-nacionalni-teden-prostovoljstva/


Spoštovani!

Oblačila Drugače je zagonsko podjetje, specializirano za izdelavo prilagojenih oblačil. Snujemo kroje in tehnične rešitve za ljudi, ki se težko oblačijo. Naša oblačila je enostavno obleči, so uporabna, udobna in lepa.

V ponudbi (katalog) imamo 6 vrst oblačil, ki gibalno oviranim in tistim, ki jim pomagajo pri oblačenju, sicer povzročajo največ težav. Težave smo določili na podlagi rezultatov obširnega vprašalnika in lastnih izkušenj pri delu z gibalno oviranimi. Oblačila so uspešno prestala tudi preizkus z uporabniki.

Vljudno vas prosimo, da ponudbo posredujete društvom, bivalnim skupnostim, varstveno-delovnim centrom in drugim enotam, ki so včlanjene v vašo mrežo!

Prav tako bomo veseli, če nam sporočite, s kakšnimi težavami, potrebami in željami glede oblačil se srečujete vi. Pri razvoju novih oblačil bomo z veseljem upoštevali vaše ugotovitve in jih tudi razvijali v sodelovanju z vami. Za vsa vprašanja smo dosegljivi na spodnjih kontaktih.

S spoštovanjem!

Gregor HrovatinOblačila Drugače

KNOF, razviti posel d.o.o. - so.p.

+386 31 579 086

FB: @oblaciladrugace

Maribor, SlovenijaPotrebovali bi predvsem zdravstveni material in zdravila:

- tablete proti bolečinam

- tablete za vročino

- ostala zdravila, ki jih ne potrebujete in ste jih pripravljeni donirati

- najrazličnejše povoje, obliže, gaze, komplete prve pomoči... (preverite, če imate v avtomobilih stare).

Preverite, če imate doma omenjene reči in jih ne potrebujete.

Skratka, v Ukrajini primanjkuje zdravil in sanitetnega materiala katerega nujno potrebujejo.

V kolikor ste pripravljeni pomagati, pričnite zbirati, prosite še svoje prijatelje. Vsi zainteresirani lahko potrebno dostavite od torka do petka med 18.00 in 21.00 uro na Cvetkovo 1, Rudnik. Če ne najdete vozila, pokličite na tel. 051 262 827.

Vse dobrine bodo v Ukrajino iz Slovenije odpeljane v soboto 5.3.2022.

Hvala

Spoštovani,

najavljamo izid dolgo pričakovanega Priročnika za razumevanje neodvisnega življenja; Osebna asistenca

Naročila sprejemamo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Cena je 19. 5 eur, priročnik obsega 173 strani, A4 formata.

Vsebuje barvne fotografije in slikovno gradivo skupaj s tehničnimi opisi,

ki zagotavljajo dostopnost ljudem, ki ne vidijo.

Ne zamudite, da se kaj novega naučite!