Rok Kralj

Po izobrazbi sem ekonomist, po poklicu pa srednješolski učitelj. Najbolj me zanima iskanje novih družbeno-ekonomskih poti, po katerih bi se lahko izvlekli iz globoke krize, v katero smo prav tako globoko zabredli. Najbolj obetajoča je, po mojem mnenju, pot medsebojne delitve.

“Ukrajinsko vodstvo so pozvali, naj bo v operacijah vzpostavljanja reda zmerno” (Zahod naslovil konkretne zahteve na Kremelj).

Voditelji najmočnejših (imperialističnih) svetovnih držav, ki so zbrani v skupini G7, so na nedavnem srečanju v Bruslju ponovno prekosili sami sebe. Ukrajinski vladi so dovolili nadaljno masakriranje prebivalstva, s pripombo, da naj to počnejo “zmerno”.

Kako je vojna, ki je pravi izraz za “vzpostavljanje reda”, sploh lahko zmerna? Kako zmerno vreči bombo, kako zmerno ustreliti človeka, kako zmerno zažgati v stavbo zaprte ljudi?

Vojna je vedno le vojna in nobena vojna ne more biti zmerna. Če bi voditelji G7 v resnici želeli zmernost, bi zahtevali takojšnjo prekinitev spopadov in organizirali resna pogajanja vseh vpletenih sil. Tako pa si lahko pripišejo krivdo za stotine mrtvih, ki jih že zahteva in jih bo še zahteval ukrajinski konflikt.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži