Spoštovani,

najavljamo izid dolgo pričakovanega Priročnika za razumevanje neodvisnega življenja; Osebna asistenca

Naročila sprejemamo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Cena je 19. 5 eur, priročnik obsega 173 strani, A4 formata.

Vsebuje barvne fotografije in slikovno gradivo skupaj s tehničnimi opisi,

ki zagotavljajo dostopnost ljudem, ki ne vidijo.

Ne zamudite, da se kaj novega naučite!

Iz Zavoda Hrastovec – Trate so se leta 2006 ljudje s težavami v duševnem zdravju in razvoju - v tistih časih znani kot ''živčno bolni'', po domače ''nori'', realno pa ljudje, ki so za življenje potrebovali nekaj podpore zaradi različnih življenjskih okoliščin, preselili v bivalne enote. To so hiše, stanovanja in kmetije na območju Pomurja, ki delujejo kot manjše bivalne skupnosti, s podporo strokovnega osebja, ki je skupaj s stanovalci in stanovalkami moralo osvojiti vse spretnosti življenja v skupnosti, ki se korenito razlikuje od življenja in dela v instituciji. Za Slovenijo je bil to pomemben premik, predvsem za ljudi, ki so lahko svoje pravice do vsakodnevnih izbir (kot je npr. odločitev kaj skuhati za kosilo in kdaj zjutraj vstati, kaj obleči) začeli zares uresničevati.

Cilji


Naš cilj je uvesti univerzalni temeljni dohodek v celotni EU, kar bi vsaki osebi zagotovilo materialno osnovo in možnost za sodelovanje v družbi kot del njene gospodarske politike. Ta cilj se doseže v okviru pristojnosti, ki jih EU podeljujeta Pogodbi.
Cilji:
Od Komisije zahtevamo, da pripravi predlog o univerzalnem temeljnem dohodku v celotni EU, ki zmanjšuje regionalne razlike za okrepitev ekonomske, socialne in teritorialne kohezije v EU.

S tem bi uresničili cilj skupne izjave Evropskega sveta, Evropskega parlamenta in Evropske Komisije iz leta 2017, da bodo „EU in njene države članice podpirale tudi učinkovite, trajnostne in pravične sisteme socialne zaščite, s katerimi se bo zajamčil osnovni dohodek“ za preprečevanje neenakosti.

Spletni naslov te pobude v registru Evropske komisije

Spletišče pobude: