Razstava Laure Ličer, Ilustracije in slike 2021-2023, v SOT 24,5 ob 30-letnici delovanja Metelkova mesto.

Ob prvi obletnici vlade smo se udeležili novinarske konference ter zastavili vprašanja ministru Luku Mescu, podpredsednici vlade Tanji Fajon in dr. Robertu Golobu. In kaj so nam odgovorili?


Posnetek: Svitlana Prykhodko

Ljubljana, 25.5.2023

Posnetek: Mojca Dular

Literarni večer z naslovom Limited edition mlade pesnice Špele Sanabor, ki je bil 25. aprila 2023, v klubu SOT 24,5 na Metelkovi.

Klub SOT 24,5 (YHD), 22.12.2022, AKC Metelkova Mesto

Posnetek: Jerneja Čater


Dve novi knjigi Marie Louise von Franz o individuaciji.

O tem, kako postati sam svoj:PUER AETERNUS in APULEJEV ZLATI OSEL

Posnetek strokovno vodenega sprehoda v okviru mednarodne prireditve "Urbani sprehodi - Jane's walk 2022" je nastal 8. maja 2022 v Mariboru.

Snemanje in montaža: Matej Lesjak..

Jože Kos Grabar

član projektne ekipe Zgodba o klopeh in ljudeh

https://likodej.si/sestave-3d/zgodba-o-klopeh-in-ljudeh/


Posnetek: Jerneja Čater


Demokracija je pramodel človeške duše in ustvarja dobro življenje vseh različnih ljudi. S temi besedami Vas Mira, Ženski odbor Slovenskega centra Pen kliče: malo dobrega uniči veliko zla.

Pogovor: Prof. dr. Darja Zaviršek

Ljubezen med skrbjo in nasiljem, med državno regulacijo in svobodno izbiro. Predavanje bo osredotočeno na predstavitev nove knjige prof. dr. Darje Zaviršek, Družinski pojmovnik (Aristej, Maribor 2020), ki je napisan v preprostem jeziku kot način komuniciranja znanosti z vsemi ljudmi.

Prikazan bo proces spreminjanja družinskih oblik in vzrokov za njihovo spreminjanje, spreminjanje odnosov in današnja družinska raznovrstnost. Kaj naredi dobro družino in kakšne družbene okoliščine in politike vplivajo na družine? Zakaj so se družine spreminjale in kaj so bile velike spremembe v življenjih družin?

O ljubezni govorimo neprestano, a te se hitro spreminja v nasilje. Državne regulacije v različnih obdobjih in delih sveta določajo kaj je »pravo« intimno življenje in kaj ne, vplivajo predvsem na ženske in njihove intimne izbire. Tema je večna in še kako aktualna v današnjem času, ko postajajo družine vse bolj globalne, večjezične, spreminjajo oblike in menjajo članice in člane, a so vedno za vsakega posameznika in posameznico zelo pomembne

Posnetek: Jerneja Čater

»Ne maram umetnosti, ki moti ljubezen.« Pravilo, ki ga pesnica Meta Kušar uresničuje 50let.