Ljubljana, 24.10.2014, Cankarjev dom

Zgodba mariborske nadškofije je največja dolžniška zgodba v času države Slovenije in kronološko pomeni začetek razkroja socialne države. Glavni akterji finančne tragedije se odločijo, da mariborska nadškofija vstopi v kazino kapitalizem. Izvedenci za dušo in moralo postanejo poroki za varnost finančne investicije. Če cerkev jemlje posvetnemu svetu denar, ali ji lahko posvetni svet ukrade primat nad človekovo dušo? Še največje presenečenje večera je bila živa prisotnost dveh akterjev v igri, dr. Stresa in Štuheca, ki sta hihitaje po predstavi urno odkorakala iz Cankarjevega doma.

Ekskluzivni posnetki pred proslavo ob Dnevu samostojnosti in enotnosti. Protestival je na ploščadi pred Cankarjevim domom organiziral proslavo ljudstva, ki so jo politiki spretno obšli, da bi nas slišali in se soočili s tistimi, ki bi jim bili dolžni služiti.

Ponovno smo bili včeraj 19.11.2013 priče nezakonitemu razdeljevanju javnih sredstev FIHO v Domu dva topola v Izoli. Kako bedno in hkrati kako tipično slovensko; nihče ne vidi, nihče nič ne ve. Letos bistveno manj sredstev; zgolj 16 milijonov! Zato je bila razprava toliko bolj burna, ko so na tajnem sestanku delili denar. Baje, da sta se oblikovala dva tabora in skoraj bi se že stepli, tako je bilo napeto, saj so invalidski šefi (Boris Šuštaršič, Ivo Jakovljevič, Tomaž Wraber, gluhi, De Reya Sožitje,…) krepko zmanjšali sredstva za manjše invalidske organizacije; tudi za članice neobstoječega NSIOS. Še vedno si neproblematično, mimo javnih kriterijev in meril, v strogo varovanem objektu delijo denar sami sebi. Ti isti ljudje, ki so bili na sestanku, drugi se bodo drugi teden prelevili v člane Komisije za razdeljevanje sredstev invalidskim organizacijam FIHO in povsem »nevtralno«, a dobesedno prepisali listek iz Izole ter »objektivno in v skladu s merili« razdelili denar. In potem se zgražamo nad ministrom Stepišnikom in njegovim ravnanjem? Minister je proti tej invalidski mafiji, ki že vrsto let povsem neproblematično razpolaga in deli z javnonamenskim denarjem pravi amater. Tudi predhodno Pismo Goranu Klemenčiču ni imelo nobenega učinka, kar daje slutiti, da se počutijo povsem suverene v svojih krajah javnega denarja najšibkejšim skupinam, saj imajo očitno močno (politično) kritje in zaledje.

Večer v Ljubljani

Od svetega do profanega, vse do navijačev Crvene zvezde.

V četrtek, 18.7.2013 smo si v ljubljanskih križankah lahko ogledali večer flamenka, ki so navdušili občinstvo. María Pagés je sijajna plesalka flamenka, rojena v španski Sevilji. Bila je članica skupine Antonio Gades, nato pa se je začela ukvarjati s koreografijo.

Koncert za program Neodvisno življenje hendikepiranih se je v dobrodelne namene zgodil 25.5.2013 v dvorani 1. slovenske vlade v Ajdovščini. Hvala vsem sodelujočim in obiskovalcem. Še vedno lahko prispevate za osebno asistenco na TRR: 02011-0050155707 pri NLB D.D.

Slovenija je včeraj, 14. 5. 2013, praznovala 20. obletnico članstva v najstarejši evropski mednarodni organizaciji – Svetu Evrope (SE). Ob tej priložnosti je ministrstvo za zunanje zadeve pripravilo okroglo mizo "Svet Evrope in Slovenija: dve desetletji pridobljenih izkušenj in novi izzivi za prihodnost". Preko video konference je spregovoril tudi generalni sekretar Sveta Evrope Terry Davis.